Júliusi teendők a fenntartható környezetünkért

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre magasabbra kúszik és a naptár lapjait nézegetve belépünk a nyár közepébe, úgy nő a felelősségünk is az iránt, hogy a bolygónkat jobb hellyé tegyük. Július hónap nem csak a nyári szünidőt és a vakációkat jelenti számunkra, hanem egy újabb lehetőséget is, hogy zöldebbé tegyük a környezetünket. Mi, a Zöldkrajcáros magazinnál összegyűjtöttük a legjobb tippjeinket és teendőinket, hogy ebben a hónapban mit tehetsz a fenntarthatóság érdekében.

nyári réti virágok

Helyi termelőktől vásárlás

A helyi piacokon kínált termékek:
A nyár a friss zöldségek és gyümölcsök ideje. Mi, a Zöldkrajcárosnál úgy gondoljuk, hogy a helyi termelőktől való vásárlás nem csak az egészségednek tesz jót, de a környezetet is kíméli, hiszen rövidebb az út, amit az élelmiszernek meg kell tennie az asztalodig.

Komposztálás

A kertben keletkező zöldhulladék:
A nyári hónapokban sok zöldhulladék keletkezik. Szerintünk ez a tökéletes idő arra, hogy elkezdj komposztálni. A komposztálás csökkenti a hulladékot és tápanyagokban gazdag talajt eredményez.

Tudatos vízhasználat

A kert öntözése és a háztartási vízfelhasználás:
Júliusban a hőség is megnehezíti a vízkészletek megőrzését. Véleményünk szerint a csepegtető öntözés vagy a víztakarékos zuhanyfejek használata nagyszerű módja a víz megtakarításának.

szép nyári virágocska

Kerékpározás és gyaloglás

Alternatíva az autózás helyett:
A kellemes időjárás miatt július tökéletes a kerékpározáshoz vagy a gyalogláshoz. Ezzel nem csak a környezetet óvjuk, de az egészségünket is.

Környezetbarát naptejek

Választék a drogériákban:
Mielőtt a strandra vagy a medencéhez mész, gondolj a környezetbarát naptejekre. Sok hagyományos naptej káros vegyületeket tartalmaz, amelyek károsíthatják a vízi élővilágot.

Újrahasznosítás és szelektív hulladékgyűjtés

Az üdülés során is:
Nyaralás alatt se feledkezz meg az újrahasznosításról. Keresd a helyi szelektív hulladékgyűjtő pontokat és győződj meg róla, hogy a hulladékod a megfelelő helyre kerül.

Zöldkrajcáros vélemény

Július hónap remek alkalmat nyújt arra, hogy továbbra is elköteleződjünk a fenntarthatóság mellett. Minden kis lépés számít, és összességében hozzájárul a bolygónk egészségéhez. Csatlakozz hozzánk ebben az izgalmas úton, és tedd a magadét egy zöldebb jövőért! Mi, a Zöldkrajcárosnál hiszünk abban, hogy közösen nagyszerű változásokat érhetünk el.